Sitattips fra brukere

Sitatsjekk for iPhone er tilgjengelig fra App Store, og selv om vi ikke har fått tallene fra Apple ennå, så vet vi at det ihvertfall er noen som har kjøpt programmet vårt.

Nå er vi veldig spente på hva slags sitatsjekker dere er interessert i, og oppfordrer dere derfor til både å komme med tips om morsomme/nyttige sitatsjekker, eventuelt komme med spørsmål om hjelp for å finne et sitat dere vet er der men som dere ikke finner.

Advokat om norsk ytringsfrihet

Et av de første tipsene om sitatsøk har vi fått fra frilansjournalist Toralf Sandåker:

sources:danielsen quote:ytringsfrihet

Dette søket gir mange resultater, men hvis du scroller nedover finner du et morsomt sitat fra en advokat som har hatt noen runder om ytringsfrihet og æreskrenkelser:

sources:danielsen quote:ytringsfrihet

Hvis man ønsker å bare finne sitater fra Per Danielsen der han bruker ordet ytringsfrihet, kan man søke slik:

source:”per danielsen” quote:ytringsfrihet

Legg merke til entallsformen av source istedenfor flertallsformen sources, samt bruken av anførselstegn. Dette gir ett sitat:

source:"per danielsen" quote:ytringsfrihet

Toralf er forøvrig mannen som lånte bilen men etter en forespørsel på Twitter. Den gangen kjente jeg ham ikke, men takket være diverse meningsutvekslinger i nettdebatter og på Twitter, så følte jeg at jeg kjente ham nok til å låne bort bilen. Det ble en ganske kul affære, som ble en interaktiv del av et foredrag om Twitter jeg holdt på redaktørforeningens vårmøte i 2009.

Sitatsjekksupport

Apropos Twitter kan jeg nevne at Sitatsjekk har fått en egen Twitter-konto. Jeg kommer fortsatt til å tvitre om Sitatsjekk, og svare på spørsmål, på min private Twitter-konto, men Sitatsjekk er kontoen for de som vil ha alle Twitter-meldinger om Sitatsjekk.

Forøvrig gjør jeg litt support på Facebook også:

Det er også fullt mulig å sende spørsmål direkte til meg på abrenna@gmail.com, eventuelt ringe meg direkte på 900 77 860 hvis dere har mer avanserte spørsmål eller om det er andre ting dere lurer på.

Som dere ser av skjermdumpen ovenfor så legger jeg ikke ut noen eksempler fra slike forespørsler uten å be om tillatelse først.

Selv om det ikke er et brukereksempel, tillater jeg meg å ta med to egne sitatsjekker som jeg har gjort i dag:

Sitatsjekke NSB

quote:nsb

Hva sier folk til pressen om NSB?

quote:nsb

Hva sa Bill Gates?

source:”bill gates”

Hvor lang tid skulle det tar før spamproblemet ble/blir løst da Bill Gates uttalte seg om dette i januar 2004?

source:"Bill Gates"

Alle snakker om været – spesielt i dag

quote:minusgrader

Hva sier folk om kulda?

Da gjenstår det bare å oppforde dere til å komme med spørsmål, innspill og eksempler på debattforumet her i bloggen.

Kjøp Sitatsjekk for iPhone her

  • http://blogg.abrenna.com/tatt-pa-senga-av-apple/ Tatt på senga av Apple « Anders Brenna

    [...] er et blogginnlegg med noen søkeeksempler, og ettersom jeg selv er sitert et par steder legger jeg ved en skjermdump som viser hvordan det [...]